|

|
Królik a szkoła. |
| Autor |
Wiadomość |
ajrisz
Gryzo-piórek

Wiek: 15 Dni na forum: 12 Mar 2008 Posty: 3 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2008-04-24, 18:54 Królik a szkoła.
|
|
|
Hej! Wiem, że króliki powinno się wypuszczać z klatek na min. 3h . Osobiście już się do tego przygotowuję, dużo czasu spędzając na podłodze xD Dwa razy w tygodniu mam siedem lekcji, czy takie dość długie `rozłąki`nie przeszkodzą w oswojeniu nowego pupila?
Moi rodzice dość dużo pracuję, w domu są raczej na zmianę - zazwyczaj ktoś w mieszkaniu jest, ale zazwyczaj siedzi w salonie etc. |
_________________ est modus in rebus. |
|
|
|
 |
Kosia
Szy(n)sz(yl)ek

Gryzoń: Szynszyl
Pomogła: 15 razy Dni na forum: 30 Sty 2008 Posty: 434
|
Wysłany: 2008-04-25, 14:27
|
|
|
raczej szkoła nie powinna przeszkadzać, po obiedzie jak się bierzesz za lekcje otwurz drzwiczki i poczekaj aż sam wyjdzie-ty w tym czasie odejdź i się czymś zajmij, po ilkudziesięciu minutach powinien się do ciebie zbliżyć, po kilku dniach próbój go pogłaskać, dać coś dobrego, a po kilku tygodniach powinien się oswoić, potem podchodź do klatki, przez pręty podawaj smakołyki itd |
|
|
|
 |
ajrisz
Gryzo-piórek

Wiek: 15 Dni na forum: 12 Mar 2008 Posty: 3 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2008-04-25, 19:39
|
|
|
| aha! dzięki za rozwianie wątpliwości xDD |
_________________ est modus in rebus. |
|
|
|
 |
Patrycja12
Szczurzy intelektualista
Imię zwierzaka: koszatniczki:Stich,Lilo,Stisia
|
Wysłany: 2008-04-26, 12:08
|
|
|
Nie szkoła nie powinna przeszkadzac : )
A dobrym sposobem na oswojenie zwierzaczka jest dawanie mu jedzonka z ręki : ) |
|
|
|
 |
Kosia
Szy(n)sz(yl)ek

Gryzoń: Szynszyl
Pomogła: 15 razy Dni na forum: 30 Sty 2008 Posty: 434
|
Wysłany: 2008-04-26, 13:14
|
|
|
| Patrycja12 napisał/a: | | A dobrym sposobem na oswojenie zwierzaczka jest dawanie mu jedzonka z ręki : ) |
przecież o tym napisałam |
|
|
|
 |
natasha11
Gryzo-piórek
Dni na forum: 26 Maj 2008 Posty: 18
|
Wysłany: 2008-05-26, 21:42
|
|
|
| Ja mam królika od nie dawna i tez mam bardzo długie lekcje. Mój królik gdy jestem w szkole jest w domu z mamą a gdy wracam wypuszczam go do końca dnia na ziemię i chodzi po całym domu tylko muszę przed tym zabezpieczyć wszystkie kable bo jeden już przegryzł, na szczęście nie był to kabel pod napięciem, tylko kabel od internetu. Po tym wole uważać. Mam go od niedawna ale już się oswoił i nie boi sie mnie jak na początku. Królik raczej nie będzie ci przeszkadzał gdy będziesz na ziemi odrabiała zadanie;) Wtedy na pewno się bardziej oswoi a nie zdziczeje;) |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
E-gryzon.info - to forum, które łączy w sobie wiadomości na temat dużej liczby gryzoni. Świnki morskie, chomiki, koszatniczki, króliki, myszy, szczury, myszoskoczki, szynszyle i wiele innych wartościowych działów sprawia, że poczujesz się jak w prawdziwym gryzoniowym świecie.
|
|