|

|
Dlaczego królik podczas pieszczot zgrzyta zębami?? |
| Autor |
Wiadomość |
Krzysiek
Chomikuje swoją wiedzę
Gryzoń: Królik
Imię zwierzaka: kosze Antoś i Lucy, królik Pysia, pies Luna
|
Wysłany: 2008-03-25, 22:08 Dlaczego królik podczas pieszczot zgrzyta zębami??
|
|
|
Moja Pysia gdy jest głaskana zgrzyta zębami. Gdzieś czytałem, że to oznaka, że jest jej dobrze. Prosze o odp.
DSC00027.JPG
|
Pobierz Plik ściągnięto 13 raz(y) 74,19 KB |
|
|
|
|
 |
Kosia
Szy(n)sz(yl)ek

Gryzoń: Szynszyl
Imię zwierzaka: Bryska, Brysiek i Maniek
Pomogła: 15 razy Dni na forum: 30 Sty 2008 Posty: 434 Skąd: Mars:D
|
Wysłany: 2008-03-26, 07:49
|
|
|
hmm, co prawda to szynszyl, ale jak mój Senior jest głaskany też zgrzyta zembami a potem ucieka, wyrywa się, w jego przypadku zgrzytanie znaczy-babo weź mnie przestań czochrać może u ciebie też |
_________________ http://www.hopebuilders.o...waccount&aid=71 -Habbitat for Humaniy-Ogólnoświatowy ECHELON wspiera akcję budowy domów dla biednych.
http://www.habitat.pl/domek.aspx?noban=1 -polska strona tej samej akcji, jedno kliknięcie to 1zł!
 |
|
|
|
 |
darciara
Gryz(oni)aczek moderator - ka ^^

Imię zwierzaka: Daizy i Lady
Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dni na forum: 10 Kwi 2007 Posty: 206 Skąd: stąd :)
|
Wysłany: 2008-03-26, 13:44 Re: Dlaczego królik podczas pieszczot zgrzyta zębami??
|
|
|
| Krzysiek to może być oznaka chorób u królika. W przypadku chorób z ząbkami odnotowano częste przypadki zgrzytania, okazjonalnie zgrzytanie może być językiem w jaki królik przekazuje swoje emocje, jeśli jednak zgrzytanie jest częste i powtarza się, warto udać się do weterynarza. |
|
 |
Krzysiek
Chomikuje swoją wiedzę
Gryzoń: Królik
Imię zwierzaka: kosze Antoś i Lucy, królik Pysia, pies Luna
|
Wysłany: 2008-03-26, 17:45
|
|
|
| Ale, niee. Moja Pysia zgrzyta zębami tylko podczas pieszczot. Nie raz już wsuchalem sie bilsko jej. I tak pojde do weta, bo te dwie szczepionki i sie zapytam. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
E-gryzon.info - to forum, które łączy w sobie wiadomości na temat dużej liczby gryzoni. Świnki morskie, chomiki, koszatniczki, króliki, myszy, szczury, myszoskoczki, szynszyle i wiele innych wartościowych działów sprawia, że poczujesz się jak w prawdziwym gryzoniowym świecie.
|
|