|
Koszatniczki Zalety i Wady |
| Autor |
Wiadomość |
Krzysiek
Chomikuje swoją wiedzę
Gryzoń: Królik
Imię zwierzaka: kosze Antoś i Lucy, królik Pysia, pies Luna
|
Wysłany: 2008-03-18, 22:29 Koszatniczki Zalety i Wady
|
|
|
Zalety koszatniczek:
*Szybko się oswajają
*Są bardzo towarzyskie, gryza tylko gdy im się dokucza, zabiera pokarm, przeszkadza przy jedzeniu (Koszatniczki przed ugryzienie ostrzegaja nas piskiem, gdy ich nie posłuchasz mogą ugryść Cię nawet do krwi)
*Nie trzeba im często sprzątać jak np: królikowi, gdy stosujesz granulat (polecam PINIO)
możesz im czyscic klatke nawet co dwa tygodnie. Ja moim tak przynajmniej sprzatam.
*Koszatniczki bynajmniej moje śpią w NOCY!.
*Koszatniczki gdy wchodzisz do pokoju lub domu powitaja kazdego glosnym piskiem, moje nawet wstaja gdy spia i zaczynaja sie cieszyc gdy przyjde ze szkoly ;].
Wady pare wad tez jest:
*Kosze muszą być trzymane razem, chociaż nie koniecznie trzeba, tzreba z nimi spędzać duuuuuużo czasu. Dla mnie to zaleta ze musza byc trzymane razem.
*Potrzebują sporej klatki ktora kosztuje od 50 do 200 nawet 350 złoty!. (moja kosztowala 56zł, i ma wymiary dł:50cm, szer 34cm, wys:52cm
*SĄ podatne na cukrzyce
*Tracą futerko Pędzel z ogona za pociagniecie, trzeba uwazac, moje naszczescie jeszcze go maja ;].
*
DSC00536.JPG
|
Pobierz Plik ściągnięto 9 raz(y) 86,29 KB |
|
|
|
|
 |
aleksandrossa
Chomikuje swoją wiedzę

Gryzoń: Szynszyl
|
Wysłany: 2008-03-18, 23:56
|
|
|
| Krzysiek napisał/a: | | *SĄ podatne na cukrzyce |
Przy niewłaściwej diecie owszem.... W ich pokarmie NIE MOŻE być cukru....
| Cytat: | | *Kosze muszą być trzymane razem, chociaż nie koniecznie trzeba, tzreba z nimi spędzać duuuuuużo czasu. Dla mnie to zaleta ze musza byc trzymane razem. |
Koszatniczki mogą być trzymane w pojedynkę, ale nie czują się same za dobrze... Nie możemy być cały czas przy niej, więc będzie się nudziła...
Ale tak ogólnie poradnik może być |
| Ostatnio zmieniony przez aleksandrossa 2008-03-21, 16:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Kosia
Szy(n)sz(yl)ek

Gryzoń: Szynszyl
Imię zwierzaka: Brysia& Brysiek Senior; Brysiek&Manie
Pomogła: 15 razy Wiek: 16 Dni na forum: 30 Sty 2008 Posty: 427 Skąd: oc św
|
Wysłany: 2008-03-19, 13:24
|
|
|
tak ale koszatniczki to od urodzenia cukrzyki, do wad trzeba dodać nocne koncerty, zwłaszcza jak mamy 2 i więcej w jednaj klatce, jak jednej w nocy odbije, to reszcie też i można spbie wyobrazić jak nam się by spało |
_________________ What if I wanted to break
Laugh it all off in your face
What would you do?
What if I fell to the floor?
Couldn’t take this anymore
What would you do, do, do? /The Kill, 30 second to mars |
|
|
|
 |
Krzysiek
Chomikuje swoją wiedzę
|
Wysłany: 2008-03-24, 20:04
|
|
|
Jak moje piszczą przenosze klatke do lazienki, i zapalam im mala lampke. A mi to ogolem nie przeszgadza. moje kosze nie piszcza w nocy, chyba że robią sami wiecie co . |
|
|
|
 |
wojtala
Gryzo-piórek
Gryzoń: Świnka morska
Imię zwierzaka: Zgredek
Wiek: 12 Dni na forum: 28 Mar 2008 Posty: 8 Skąd: Szówsko
|
Wysłany: 2008-03-30, 21:57
|
|
|
| A ile taka koszatniczka kosztuje?? |
|
|
|
 |
Krzysiek
Chomikuje swoją wiedzę
|
Wysłany: 2008-03-31, 01:15
|
|
|
Różnie zalezy w jakim sklepie. U mnie kosztują w jednym 20 zl, w drugim 25zł, a w trzecim 30.
Od zwierzaka nie liczy sie ceny, tylko charakter i miłość do niego!!!!.
AHA a np: kroliki sa drogie ale sa bardzo kochane i tak samo u mnie w Nysie kosztuje w jednym 50zl a w drugim 35. Wszystko zalezy od sklepu.
Ja zauwazylem CZYM WIEKSZY SKLEP TYM DROZEJ, u mnie w nysie York, ktory jest strasznie maly jest najtaniej i wszystko można kupić, a juz np gdzie indziej gdzie jest sklep wiekszy drozej i prawie nic nie ma |
|
|
|
 |
|
|