|
Czy swince na pewno potrzebny domek?? |
| Autor |
Wiadomość |
JJusta21
Gryzo-piórek

Gryzoń: Świnka morska
Imię zwierzaka: Mela
Wiek: 11 Dni na forum: 11 Cze 2008 Posty: 19 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 2008-06-13, 19:07 Czy swince na pewno potrzebny domek??
|
|
|
Nie jestem pewna czy mojemu prosiaczkowi potrzebny jest domek
i mam jeszcze jedno pytanie: z czego w takim razie ten domek??
[ Dodano: 2008-06-13, 20:10 ]
co do tworzywa mysle ze z drewna ale wole poczekac na propozycje |
|
|
|
 |
koffanalalunia
Chomikuje swoją wiedzę

Imię zwierzaka: Lala i Lilan
Pomogła: 2 razy Wiek: 13 Dni na forum: 04 Mar 2008 Posty: 137 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2008-06-13, 19:37
|
|
|
moim zdaniem śwince koniecznie potrzebny jest domek...(moje mają obecnie jeden na dwie świnki, a są w osobnych klatkach, ale zamierzam kupić drugi domek)
gdy świnka się czegoś przestraszy lub będzie chciała poleżeć, odpocząć to będzie miała się gdzie schować.
A domek to chyba najlepszy byłby z drewna, choć również może być z plastiku ale jeżeli świnka tego plastiku nie będzie gryzła... |
|
 |
Chomiśś
Chomikuje swoją wiedzę

Gryzoń: Chomik
Imię zwierzaka: Misia,Misiek
Wiek: 12 Dni na forum: 26 Maj 2008 Posty: 225 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2008-06-15, 09:59
|
|
|
| Ja Bardziej oferuje drewniany bo jest mocny a co do plastikowego zacznie może go grysć i inne. |
_________________ Chomiki Górą,Nawiechrzu Szturmują
Chomiki Górą,W Nocy Balują
Chomiki Górą,Wszystkich Podejrzują
Chomiki Górą,Na Sedesie Strajkują
Jeśli pomogłem daj pomugł |
|
|
|
 |
wiktoria24
Chomikuje swoją wiedzę

Imię zwierzaka: Nutka
Wiek: 12 Dni na forum: 28 Lut 2008 Posty: 118 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2008-07-04, 10:58
|
|
|
Ja uwazam że domek jest potrzebny bo jak świnka się czegoś boi np: grzmot burzy to sie zchowie . Bez domku w takiej sytuacji moja świnka skuliła się w ciasny kąt i tam kwiczała aby ktoś przyszedł. Ja mam domek drewnianny i nie polecam plastikowego bo gryzon zje domek ,z drewniannego domku jest pożytek jak świnka go obgryzie to przynajmniej zdziera sobie ząbki. Kupiłam taki drewnianny domek z balkonikiem na dachu i moja nutka tam uwielbia przebywać. Okazało się ze domek jaki kupiłam jest dla szynszyli . Polecam jedynie domki drewnianne BEZ OKIEN !! Pamietajcie wszyscy ze domek z oknem jest dla świnki niebezpieczny , poniewaź świnka wejdzie głową o otwór i sie udusi! Dla swinki i królików trzeba szerszy domek w wejściu bo jak świnka urosnie to juz sie nie zmiesći |
|
 |
dominikka
Chomikuje swoją wiedzę

Imię zwierzaka: Hektor
Pomogła: 2 razy Wiek: 12 Dni na forum: 08 Lip 2008 Posty: 83 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2008-07-08, 13:38
|
|
|
| Mój świnek posiada plastikowy domek od niedawna. Gdyby go miał od początku by się nie oswoił. A jak obgryza wejście to smaruje je sokiem z cytryny albo juvitem. |
|
 |
wojtala
Szara myszka

Imię zwierzaka: Zgredek&Fiona
Wiek: 13 Dni na forum: 28 Mar 2008 Posty: 40 Skąd: Szówsko
|
Wysłany: 2008-07-09, 21:26
|
|
|
| domek jest zdecydowanie potrzebny ponieważ gdy świnka ma małe to one czuja się bezpieczniej a po zatym swinka jest o wiele spokojniejsza gdy ma sie gdzie ukryc przed jakims niebezpieczenstwem (np burzą) |
|
|
|
 |
oluS_94
Skoczkowy mistrz

Gryzoń: Chomik
Imię zwierzaka: Pixel [*] i Nemo
|
Wysłany: 2008-07-18, 20:07
|
|
|
| jeżeli oswajamy to lepiej wyciągnąć domek ale tak jest on na pewno potrzebny. Z tym drewnianym to może nie za bardzo bo jak świnka go obsiusia to jest możliwość pojawienia się grzyba, albo jakieś inne świństwo się pojawi. A plastikowy może się najeść plastiku. Tak naprawdę nic nie jest idealne ale ja z tych dwóch wybrała jednak drewniany. A kiedy jest już oswojona, preferuję hamaczek .;) |
|
|
|
 |
|
|